Meer over:

delen

May 24, 2024

Waarom jij je tekst niet moet laten schrijven door AI

tips & tricks

De blog

Eveschrijven

Je wilt je website vullen met teksten, maar je komt er steeds niet aan toe. Of het is weer tijd voor een social media post, maar je hebt geen idee wat je moet schrijven. Dan is het heel verleidelijk om de hulp van AI (Artificiële Intelligentie) in te schakelen om je tekst te laten schrijven. Maar doe het niet. Of beter gezegd: doe dit niet alleen.

Je wilt geen algemene teksten, je wilt persoonlijke teksten

AI is jou niet (gelukkig maar). Dit betekent dat AI, zoals ChatGPT, niet de tekst kan schrijven die jij zou schrijven. Je tekst wordt algemeen, waardoor er 2 dingen gebeuren: 

  1. Je onderscheidt jezelf niet. 
  1. Je spreekt iedereen aan en hierdoor niemand. 

Als ondernemer is het belangrijk om persoonlijke teksten te schrijven. Teksten die 100% aansluiten bij jou en je bedrijf. Maar ook teksten waardoor jouw ideale klant zich aangesproken voelt. Hiervoor is het belangrijk dat jij precies weet hoe je de aandacht van je ideale klant moet grijpen én wat diegene nodig heeft om tot actie over te gaan.

Met een AI-prompt kom je niet tot de kern

En tuurlijk kun je alle gegevens van jou, je bedrijf en je ideale klant in prompts gieten, maar je mist de diepgang. Je mist de connectie, de verbinding, die jouw ideale klant nodig heeft om zich aangesproken te voelen en actie te ondernemen.  

Daarnaast is de kans groot dat jij niet de enige bent die dit soort prompts gebruikt. Hierdoor kan het zomaar zijn dat een ander soortgelijke teksten op de website heeft staan.

Zie AI als hulpmiddel, niet als eindstation om je tekst te schrijven

Zoals ik al zei in de inleiding: gebruik niet alleen AI om je tekst te laten schrijven. Gebruik het als hulpmiddel. Heel veel ondernemers vinden het enorm lastig om teksten te schrijven. Vaak weten ze niet waar ze moeten beginnen. De drempel wordt steeds hoger en de website of social media posts blijven uit. Dan kan AI een uitkomst zijn. 

Hierbij is het wel belangrijk dat je heel goed weet waarover je tekst moet gaan; wat heeft je ideale klant nodig aan informatie? Als je dit niet goed weet, kun je geen goede AI-prompts schrijven en komen er geen goede resultaten (teksten) uit.  

Dus mocht jij het moeilijk vinden om te beginnen met een tekst dan kan AI een uitkomst zijn, maar laat AI nooit je hele tekst schrijven. Voer altijd een check uit en maak het persoonlijk.  

Gebruik jij weleens AI, zoals ChatGPT, om teksten te schrijven?

Mocht je benieuwd zijn naar mijn mening over AI vs. het inhuren van een copywriter, lees dan dit blogartikel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VOLGENDE post

vorige post

Meer lezen?